Szkoła Podstawowa | im. Mikołaja Kopernika w Szymanowie

ul. Szkolna 35 96-516 Szymanów

Tel:46 861 35 35

tel. 46 861 35 33

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 293025
  • Do końca roku: 45 dni
  • Do wakacji: 217 dni

Plan lekcji

Kontakt

Szkoła Podstawowa

im. M. Kopernika w Szymanowie

ul. Szkolna 35

96-516 Szymanów

 tel./fax 46 861 35 35

 e-mail: spszymanow35@gmail.com

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. WYDARZENIA
  3. RODO

RODO

Od 25 maja 2018 r. obowiązuje rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (tzw. RODO), na mocy którego zmienią się zasady związane z przetwarzaniem i przepływem danych osobowych.Zachęcamy do zapoznania się z dokumentami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w naszej szkole.

 

KLAUZULA INFORMACYJNA

dotycząca przetwarzania danych osobowych na podstawie art. 13 Ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 roku (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016)

 

Administrator Danych Osobowych:

Administratorem Danych Osobowych, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Państwa dane osobowe oraz dane dzieci (uczniów) jest Szkoła Podstawowa im. Mikołaja Kopernika  w Szymanowie z siedzibą przy  ul. Szkolnej 35; 96-516 Szymanów w imieniu, której działa Dyrektor Szkoły. Kontakt z Dyrektorem Szkoły:

-        drogą papierową na adres: Szymanów ul. Szkolna35; 96-516 Szymanów

-        mailowo: szpszymanow35@gmail.com

Inspektor Ochrony Danych Osobowych:

W celu zagwarantowania bezpieczeństwa Państwa danych osobowych wyznaczono Inspektora Ochrony Danych Osobowych (IOD), z którym można się kontaktować w sprawach dotyczących swoich danych osobowych). Z Inspektorem Ochrony Danych mogą Państwo się skontaktować wysyłając maila na adres: ido.gminy@teresin.pl

Cele przetwarzania i podstawa prawna przetwarzania

Państwa dane osobowe oraz dane dzieci (uczniów) będą przetwarzane w celu:

1) rekrutacji uczniów do przedszkola lub szkoły podstawowej (art. 6 ust. 1 lit. c oraz art. 9 ust. 2 lit. b RODO),

2) realizacji zadań związanych z wypełnieniem obowiązku szkolnego (art. 6 ust. 1 lit. c oraz art. 9 ust. 2 lit. b RODO).

Okres przechowywania Państwa danych osobowych

Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres:

1) dokumentacja dotycząca rekrutacji – 1 rok,

2) dokumentacja dot. realizacji obowiązku szkolnego – 10 lat.

Odbiorcy Twoich danych

Odbiorcami Pani/Pana danych będą:

a) podmioty przetwarzające dane w naszym imieniu, uczestniczące w wykonywaniu czynności na naszą rzecz tj.:  podmioty obsługujące i utrzymujące naszą sieć informatyczną,  podmioty świadczące nam usługi doradcze, audytowe, pomoc prawną, obsługę pielęgniarską, rachunkową;

b) inne podmioty uprawnione na podstawie przepisów prawa tj.: Ministerstwo Edukacji Narodowej, Kuratorium Oświaty, Gmina. W przypadku kontaktu w formie tradycyjnej odbiorcą będzie Poczta Polska. W przypadku komunikacji drogą elektroniczną odbiorcą Państwa danych osobowych będzie operator poczty elektronicznej.

 

 

Prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych

Gwarantujemy spełnienie wszystkich Państwa praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych tj.: prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.

Obowiązek podania danych i konsekwencje niepodania danych

Obowiązek podania danych osobowych wynika z przepisów prawa. W przypadku niepodania danych nie będziemy mogli spełnić obowiązku ustawowego, w przypadku podania niepełnych danych zostaną Państwo wezwani do uzupełnienia danych.

Prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy Ogólnego Rozporządzenia.

 

KLAUZULA MONITORING

TREŚĆ RODO